Inicio / Sapa ing 7 Day Adventist Church?

Sapa ing 7 Day Adventist Church?

Print Friendly, PDF & Email

The Seventh-day Adventist Church punika gereja Protestan Kristen karo operasi global sing wis menehi werna wiwitan saka puluh saka 1850 lan 1860 ngrangkep ing Amerika Serikat lan Éropa. awal iki digawe saka klompok mixed saka lanang lan wadon saka macem-macem denominations agama, sarjana ing Kitab Suci, sing ing 1863 diatur lan officiated struktur denominasi, ngadopsi jeneng "Seventh-day Adventist Church." Antarane doktrin-doktrin utamane yaiku: percaya ing Kitab Suci, inspirasi dening Gusti Allah; ing Trinitas (Rama, Putra lan Sang Roh Suci); lan Yesus Kristus minangka Juruwilujengé manungsa kanthi pati, kebangkitan, lan bali menyang donya iki.

Sacara administratif gereja dibentuk saka anggotane, sing mbentuk pasamuwan-pasamuwan. Gugus pasamuwan ing wangun wilayah geografis tartamtu hubungané (Plateau Association Tengah) lan klompok hubungan mbentuk Uni (South Brasil Union). Ndhuwur kumpulan iku tingkat hirarkis pungkasan lan awak deliberative maksimum, kang diarani Umum Konferensi, kang duwèni ing Divisions 9 (South America Division), kang donya dipérang. Ana persatuan saka doktrin, pranatan, angger, lan panuntun dhumateng administratif antarane kabeh pasamuwan Adventist ing donya.

Ing Brazil, pesen Adventist teka liwat dicithak sing nggabung ing koloni saka pengungsi Jerman lan Austria ing negara Santa Catarina, São Paulo lan Rocks. Dina iki ana 17,6 206 yuta anggota negara saka kang 1,2 yuta ing Brasil, negara karo nomer paling gedhé saka Adventists ing donya.

 

A Gréja Advent Seventh Day punika denomination restorationist Protestan Kristen, trinitarian, sabbatarian, noncessationist, mortalista lan annihilationism, bentenaken dening Nagara dina Sabat, ing dina kapitu saka minggu Judeo-Kristen (Sabat) lan emphasis ing kaloro caket teka saka Yesus Kristus.

Sapa sing ADVENTIST?

Advent sing kaping papat, kanthi luwih saka 17 yuta anggota ing donya, minangka gereja Kristen Protestan sing diatur ing 1863 ing Amerika Serikat. Asal mula teka sakwise gerakan sing dipimpin dening William Miller sing nandheske perlu kanggo luwih ngutamakake babagan piwulang bab bali singkat Yesus Kristus menyang donya iki. Kantor pusat Amérika Kidul saka Gréja Advent Seventh Day, sing tanggung jawab kanggo koordinasi administratif ing wolung negara, nduweni luwih saka rong yuta anggota.

Gereja Advent Seventh Day nduweni Mission lan Vision:

 

Misi Kita
Priksa sakabat kabeh bangsa, sesambungan Injil langgeng ing babak saka pesen ing malaekat telu 'Wahyu 14: 6-12, ngundang wong-wong mau kanggo nampa Gusti Yesus minangka Juruwilujeng pribadi lan nyawiji karo pasamuwan remnant Kang, instructing wong ngawula Lo minangka Gusti lan nyepakaké mau kanggo kang rauh bali.

Wawasan
Ing harmoni karo ramalan-ramalan Kitab Suci gedhe, kita mangertos menawi klimaks saking rencana Allah inggih punika ndadosaken maneka karyanipun kagem ngrampungake harmoni kaliyan kersanipun lan kabeneran ingkang sampurna.

O Adventism Iku gerakan agama Kristen ora diwiwiti abad ka-19, ing konteks saka Kapindho Great Revival Dos Amerika Serikat. Jeneng kasebut nuduhake kepercayaan ing wektu sing cedhak Pungkasan Gusti Yesus rawuh kanggo Bumi. Gerakane dimulai karo Guilherme Miller, sing para pengikuté dikenal dadi Mileritas. Adventisme muncul sawise interpretasi Alkitab Guillermo Miller sing Yesus bakal bali menyang 1840 dekade. Miller nerangake panemune Daniel 8: 14: "Nganti rong ewu telung atus sore lan sore; lan Candhi bakal dibersihkan "minangka makna bali harfiah Yesus. Dheweke mikir yen Cagar Alam iku bumi lan yen reresikan iku bakal rampung kanthi geni nalika rawuhe Sang Kristus. Dina iki, gréja paling gedhé ing gerakan iki yaiku Gréja Advent Gréja Katulik.

Kulawarga pasamuwan Advent kacathet protestan konservatif[1] Sanajan padha duwe akeh sing umum, minangka hermeneutik eskatologi, a teologi wong bedo ing sawetara aspèk kayata negara semaput wong mati, paukuman ing kaping pungkasan duraka, ngremukake karo geni gedhe nalika levantrão duraka saubengé alam New Yerusalem saka pati, angger-angger halal, tetep ing dina Sabat, kebangkitan wong duraka lan bedane suci Daniel 8 nuduhake apa sing ana ing swarga lan ing bumi.

Asal-usul

Yayasan Advent bisa digandhengake karo periode keagungan religius ing Amerika Serikat ing pungkasan abad kaping 18 lan sepisanan sepisanan abad kaping 19, ing sisih lor wetan Amerika Serikat. Mangkono, katon saka masyarakat Kitab Suci, non-aturan karo sistem agama diadegaké, rapat-rapat kawentar (tekan pungkasan), lan gaya Evangelistic dakwah agama diijini emergence saka gerakan adhedhasar interpretasi lah Kitab Daniel 7 lan 8 dening Guilherme Miller, anggota gereja Baptis, lan pimpinan agama liyane sing mbentuk mburi donya lan bali Yesus Kristus kanggo 1843 lan banjur kanggo 1844.

Wong-wong saka manéka warna denominasi agama adhedhasar gerakan agama iki, senadyan ora nduwé organisasi gerejawi resmi, lan nduwe wong-wong saka segi-segi Protèstan sing paling béda. Sawise dadi dikenal Kekecewaan Agung, kelompok kasebut bubar ing bocah cilik liyane. Sawetara kelompok kasebut tetep menehi tandha tanggal sabanjure kanggo bali saka Kristus. Liyane ora ditampilake kapentingan ing agama sing diadegaké. Sawetara bali menyang appellations asal lan apologized kanggo pemimpin, sing akeh kasus wis diusir mau sadurungé.[2][3][4]

Sawise nganakake evaluasi ulang studi Miller, sawetara kelompok cilik iki tetep ngupayakake babagan panemune, nanging kanthi interpretasi anyar bab bali, Gréja Advent Gréja Katulik, Gréja Advent of God lan Gereja Kristen Advent [5]. Ing umum padha nahan rasa kepinginan bali Yesus Kristus.

 

Doktrin

Nyandhing teks-teks Alkitab, kelompok iki ngomong yen bali mulya Yesus Kristus sing bakal cedhak. Karya misionarisé didhasarake ing urutan Kristus sing diwenehake ing Injil sing padha ing Matius 28: 19: "Mulane, lungaa, lan padha ndhisiki para sakabat kabeh bangsa, padha mbaptis nganggo jenenge Sang Rama, Sang Putra lan Sang Roh Suci. mulang wong-wong mau kanggo ngati-ati kabeh samukawis ingkang sampun dhawuh dhateng kula; lan ana, aku isih tetep karo kowe, malah nganti tekan pungkasaning donya. "Ana macem-macem kelompok Advent lan variasi ing sawetara titik doktrin sing aneh, sawetara wong percaya ing turu saka jiwa antarane pati lan kebangkitan; Sabtu, angger-angger diet, pengadilan investigasi, ngrusak jiwa-jiwa para dosan, lan doktrin-doktrin liyane adhedhasar hermeneutika saka Kitab Suci.

Ninggalake Komentar
Hubungi Kami!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!